We beginnen met het schetsen schetsen een kader om jouw situatie (nog) te verbeteren. Vervolgens linken we je mogelijkheden en ambities aan de realiteit van je huidige tewerkstelling en zoeken naar een oplossing of een alternatief. Is je huidige werkplek OK, of gaan we voor iets totaal anders? Zie je het meer zitten in een opleiding? We bekijken wat voor jou haalbaar is en zoeken samen naar een passende, kordate oplossing.

Als solliciteren een optie is kan je rekenen op een degelijke ondersteuning. Sollicitatietechnieken zoals het opmaken van aantrekkelijke CV's; je profiel aanpakken op sociale media, video-sollicitaties, de gesprekken met recruiters, de valkuilen... zijn hierin cruciaal.

Indien je wil gaan voor een opleiding: we loodsen je door het veld van de vele mogelijkheden die er zijn. Er is vast wel iets waar je nooit aan dacht of niet wist dat het bestond: we zoeken het samen uit.

Het coachingstraject is nooit afgesloten na enkele gesprekjes. Na verloop van tijd gaan we na of je situatie is veranderd in positieve zin en of we nog iets kunnen bijsturen.

Contacteer mij voor meer informatie. Een kennismakingsgesprek kost niets.

Voor ondersteuning bij Rekrutering: we gaan niet alleen op zoek naar geschikte kandidaten via alle mogelijke digitale platformen, maar ook in opleidingscentra en via werkplekleren. Door deskundige selectiegesprekken op basis van decennia lange ervaring dragen we bij tot 'the right man in the right place'.